Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczny stół.
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 7
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 56
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 116
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 7
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 56
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 116
Składniki
Cukier, masło , mleko, czekoladę, kakao i przyprawę korzenną podgrzej do rozpuszczenia, wymieszaj i odstaw do wystygnięcia.
Jajka ubij na puszystą masę, dodaj wystudzoną masę czekoladową, a następnie dodaj przesianą mąkę z sodą. Wymieszaj.
Papilotki na muffinki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości i wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec około 25 minut. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem.