Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i miękkie, dzięki dodatkowi smalcu i amoniaku. Można je oblać lukrem lub pokryć czekoladową polewą. Zamknięte w pudełkach mogą być przechowywane nawet miesiąc.
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1222
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1222
Składniki
Wszystkie "suche" składniki wymieszać w misce. Dodać roztrzepane jajka i śmietanę . Miód, cukier , masło i smalec roztopić, wymieszać. Ostudzić i połączyć z resztą składników. Zagnieść ciasto. Owinąć folią i odłożyć na 2 godziny by odpoczęło. Wałkować cieniutko na podsypanym mąką blacie . Wycinać dowolne kształty. Piec 8 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Śmietanę podgrzać (ale nie zagotować). Zestawić z ognia , dodać połamane czekolady. Mieszać do rozpuszczenia. Przestudzić. Żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie. Dodać do śmietany z rozpuszczoną czekoladą Cukier puder umieścić w wąskim , wysokim naczyniu. Powoli wlewać gorące mleko i miksować lub ucierać aż cukier całkowicie się rozpuści. Na końiec dodać sok z cytryny.