Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na boikenach lub szarej renecie z dodatkiem kandyzowanego i sproszkowanego imbiru. Pyszna o każdej porze roku.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34860
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15033
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34860
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15033
Składniki
Tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i obsypana bułką tartą. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Po wyrobieniu odkroić 1/3 część ciasta zawinąć w folię i schłodzić.
Resztą ciasta wyłożyć blaszkę i chłodzić w lodówce.
Masa. Jabłka obrać pokroić w kostkę i gotować w szerokim saganku ok.15 minut do lekkiego rozpadnięcia, można pomóc sobie tłuczkiem do ziemniaków. Wkroić małe kawałki imbiru kandyzowanego.
Jabłka wymieszać z mąką i zależnie od kwaśności jabłek dodać sok z cytryny. Wystudzić.
Ciasto w blaszce posypać mąką ziemniaczaną lun migdałową i wyłożyć przestudzoną masę jabłkową. Rozwałkować resztę ciasta i przykryć jabłka. Piec w 180 C ok. 50 minut.