Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na boikenach lub szarej renecie z dodatkiem kandyzowanego i sproszkowanego imbiru. Pyszna o każdej porze roku.
mięso marchew fasolka szparagowa kalafior ziemniaki pokrojone w kostkę prz...
Odsłon: 23
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 1013
mięso marchew fasolka szparagowa kalafior ziemniaki pokrojone w kostkę prz...
Odsłon: 23
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 1013
Składniki
Tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i obsypana bułką tartą. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Po wyrobieniu odkroić 1/3 część ciasta zawinąć w folię i schłodzić.
Resztą ciasta wyłożyć blaszkę i chłodzić w lodówce.
Masa. Jabłka obrać pokroić w kostkę i gotować w szerokim saganku ok.15 minut do lekkiego rozpadnięcia, można pomóc sobie tłuczkiem do ziemniaków. Wkroić małe kawałki imbiru kandyzowanego.
Jabłka wymieszać z mąką i zależnie od kwaśności jabłek dodać sok z cytryny. Wystudzić.
Ciasto w blaszce posypać mąką ziemniaczaną lun migdałową i wyłożyć przestudzoną masę jabłkową. Rozwałkować resztę ciasta i przykryć jabłka. Piec w 180 C ok. 50 minut.