Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka na boikenach lub szarej renecie z dodatkiem kandyzowanego i sproszkowanego imbiru. Pyszna o każdej porze roku.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2071
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 259
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8042
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 728
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 2071
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 259
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 8042
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 728
Składniki
Tortownica 24 cm, wysmarowana tłuszczem i obsypana bułką tartą. Ciasto. Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem ) i wyrobić gładkie ciasto. Po wyrobieniu odkroić 1/3 część ciasta zawinąć w folię i schłodzić.
Resztą ciasta wyłożyć blaszkę i chłodzić w lodówce.
Masa. Jabłka obrać pokroić w kostkę i gotować w szerokim saganku ok.15 minut do lekkiego rozpadnięcia, można pomóc sobie tłuczkiem do ziemniaków. Wkroić małe kawałki imbiru kandyzowanego.
Jabłka wymieszać z mąką i zależnie od kwaśności jabłek dodać sok z cytryny. Wystudzić.
Ciasto w blaszce posypać mąką ziemniaczaną lun migdałową i wyłożyć przestudzoną masę jabłkową. Rozwałkować resztę ciasta i przykryć jabłka. Piec w 180 C ok. 50 minut.