Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było życzenie mojej rodziny. Czysta, czysta szarlotka, bez dodatków.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 289
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 59
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 91
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 289
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 59
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 91
Składniki
W miseczce wymieszać jabłka z cukrem, cynamonem i dwiema łyżkami kaszy manny.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną masę ze szklanką cukru. Zimne masło połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Najlepiej zetrzeć na tarce. Tarkę posypywać mąką dla ułatwienia pracy. Dodać żółtka i łyżkę śmietany. Wyrobić ciasto. Podzielić na dwie cześci, 3/4 i 1/4. Większą część zetrzeć na tarce do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Delikatnie podociskać. Teraz jabłka. Ładnie wyrównać. Wyłożyć pianę z białek. Przykryć mniejszą częścią ciasta tzn. zetrzeć ciasto na tarce na wiórki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-50 min. Wystudzić na kratce. Gotowe.
Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Smacznego.