Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i smaczna szarlotka do dobrej herbaty.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18063
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8821
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 675
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8361
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18063
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8821
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 675
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8361
Składniki
Wykonanie ciasta: Żółtka utrzeć z cukrem i śmietaną, nadal ucierając dodawać porcjami mąkę, wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wykonanie masy jabłkowej: Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem z cytryny, dodać miód i dokładnie wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto, wyrównać, ułożyć jabłka, posypać cynamonem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiec przez 20 minut. Wykonanie bezy kokosowej: Białka ubić z solą i cukrem Na sztywno. Dodawać porcjami wiórki kokosowe, delikatnie mieszając łyżką. Bezę wyłożyć na podpieczone ciasto, ponownie wstawić do piekarnika, piec w temperaturze jak poprzednio przez 30 minut