Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowa szarlotka posypana wiórkami kokosowymi.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5858
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Składniki
Blacha 32 X 22 wysmarowana tłuszczem, lub wyłożona papierem do pieczenia.
Wszystkie składniki umieścić w misie robota( przystawka z hakiem, lub ostrza ) i wyrobić gładkie ciasto. Po wyrobieniu odkroić 1/3 część ciasta zawinąć w folię, dobrze schłodzić.
Resztą ciasta wyłożyć blaszkę i schłodzić w lodówce.
Jabłka obrać i zetrzeć na średnich lub dużych oczkach tarki. Lekko odcisnąć z soku.
Jabłka wymieszać z mąką i zależnie od kwaśności jabłek dodać sok z cytryny.
Ciasto w blaszce posmarować roztrzepanym białkiem i posypać wiórkami kokosowymi.
Na ciasto wyłożyć masę jabłkową.
Wierz przykryć resztą ciasta i posypać wiórkami kokosowymi.
Piec około 60 minut w 180 C.