Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najprostrzych szarlotek na świecie! Z połówkami jabłek, a to znaczy, że wystarczy je obrać, przekroić na pół, wyłożyć na ciasto i do pieca. Czyż nie brzmi jak ekspresowe ciasto? Takie właśnie jest. Mały nakład pracy a dużo słodkiej przyjemności.
Od dzieciństwa bardzo lubię brukselkę, nawet tę na maksa rozgotowaną w zupie...
Odsłon: 43
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 32
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 25
Od dzieciństwa bardzo lubię brukselkę, nawet tę na maksa rozgotowaną w zupie...
Odsłon: 43
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 32
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 25
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, podzielić na dwie części, owinąć folią spożywczą i włożyć do zamrażarki na godzinę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylepić dno jedną częścią ciasta. Ponakłuwać widelcem, posypać kaszą manną(bułką tartą) i włożyć lodówki. Jabłka obrać, przeciąć na pół, usunąć gniazda nasienne. Poukładać na cieście wypukłą stroną do góry. Posypać cynamonem. Drugą część ciasta rozwałkować na wielkość formy i przykryć jabłka łącznie z bokami. Ciasto ponakłuwać. Piec w 180°C przez około 50 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego.