Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz czasu na przygtowanie staropolskiego piernika? Przygotuj jego szybszą wersję, która z pewnością przypadnie do gustu twoim bliskim. Szybka kostka piernikowa z tego przepisu z pewnością będzie gościć na twoim stole nie tylko w okresie świątecznym.
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 20
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 39
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6178
Przepisów na krem z dyni jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Przygotowa...
Odsłon: 20
Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.
Odsłon: 39
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6178
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Masło, kakao, przyprawę i miód wymieszaj i rozpuść w rondelku. Odstaw z ognia, dodaj mleko i wymieszaj. Następnie dodaj jajka i wymieszaj wszystko rózgą.
Do miski przesyp mąkę, wsyp cukier, sodę i proszek. Wymieszaj. Wlej do proszku masę z rondelka i zmiksuj tylko do połączenia składników.
Masę przelej do formy (20x30) wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 25-30 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Przekrój na 2 blaty i dolny posmaruj powidłami. Nałóż wierzch i pokrój na kwadraty.
Przygotuj polewę. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej, a następnie dodaj do niej śmietankę, kakao, masło oraz drobno posiekane orzechy. Każdą z kostek piernikowych polej tak przygotowaną polewą. Poczekaj aż zastygnie i podawaj.