Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz czasu na przygtowanie staropolskiego piernika? Przygotuj jego szybszą wersję, która z pewnością przypadnie do gustu twoim bliskim. Szybka kostka piernikowa z tego przepisu z pewnością będzie gościć na twoim stole nie tylko w okresie świątecznym.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18731
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9514
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4079
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 688
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 349
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18731
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9514
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2076
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4079
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 688
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 349
Składniki
Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Masło, kakao, przyprawę i miód wymieszaj i rozpuść w rondelku. Odstaw z ognia, dodaj mleko i wymieszaj. Następnie dodaj jajka i wymieszaj wszystko rózgą.
Do miski przesyp mąkę, wsyp cukier, sodę i proszek. Wymieszaj. Wlej do proszku masę z rondelka i zmiksuj tylko do połączenia składników.
Masę przelej do formy (20x30) wyłożonej papierem do pieczenia i piecz ok. 25-30 minut. Wyjmij z piekarnika i ostudź. Przekrój na 2 blaty i dolny posmaruj powidłami. Nałóż wierzch i pokrój na kwadraty.
Przygotuj polewę. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej, a następnie dodaj do niej śmietankę, kakao, masło oraz drobno posiekane orzechy. Każdą z kostek piernikowych polej tak przygotowaną polewą. Poczekaj aż zastygnie i podawaj.