Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka szarlotka z dodatkiem bezy.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1056
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 368
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3234
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 686
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1056
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 368
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3234
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 686
Składniki
Żółtka zagniatamy z połową słodzika/cukru, mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i miękkim masłem. Ciasto dzielimy na 2 połowy.
Placki rozwałkowujemy, jednym wykładamy spód formy z papierem do pieczenia i nakłuwamy delikatnie widelcem i posypać odrobiną bułki tartej.
Białka ubijamy z resztą słodzika/cukru na sztywno nie przerywając, na koniec dodając mąkę ziemniaczaną.
Jabłka starte i odciśnięte z wody, mieszamy z sokiem z cytryny i cynamonem.
Na placek wykładamy jabłka, potem białko i na koniec przykrywamy drugim plackiem, nakłuwając delikatnie widelcem. Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.