Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki torcik, z produktów które akurat były w domu :)
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 84
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8311
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4451
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 25
Dziś do pracy.
Odsłon: 573
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 84
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8311
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4451
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 25
Dziś do pracy.
Odsłon: 573
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę pszenną przesiewamy, dodajemy kakao, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i mieszamy. Do ubitych białek stopniowo dodajemy mąki - delikatnie mieszając. Masę wylewamy do tortownicy (średnica 18cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25-35 minut w temperaturze 180stopni. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier i miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, podgrzewamy w mikrofali. Następnie delikatnie wlewamy do ubitej śmietany, cały czas miksując. 2-3 łyżki śmietany odkładam do dekoracji boków tortu! Ostudzony biszkopt dzielimy na dwie części, Ścinamy z góry kopułkę - resztki ciasta posłużą za dekorację tortu. Układamy następująco powtarzając warstwy: biszkopt 1/2 dżemu 1/2 masy śmietanowej Boki tortu ozdabiamy śmietaną, następnie całość posypujemy okruchami i płatkami migdałów.