Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki torcik, z produktów które akurat były w domu :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12289
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13062
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5270
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12289
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13062
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5270
Składniki
Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę pszenną przesiewamy, dodajemy kakao, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i mieszamy. Do ubitych białek stopniowo dodajemy mąki - delikatnie mieszając. Masę wylewamy do tortownicy (średnica 18cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25-35 minut w temperaturze 180stopni. Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier i miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody, podgrzewamy w mikrofali. Następnie delikatnie wlewamy do ubitej śmietany, cały czas miksując. 2-3 łyżki śmietany odkładam do dekoracji boków tortu! Ostudzony biszkopt dzielimy na dwie części, Ścinamy z góry kopułkę - resztki ciasta posłużą za dekorację tortu. Układamy następująco powtarzając warstwy: biszkopt 1/2 dżemu 1/2 masy śmietanowej Boki tortu ozdabiamy śmietaną, następnie całość posypujemy okruchami i płatkami migdałów.