Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny placek, który gości u mnie na stole co tydzień. Rodzina bardzo uwielbia bo jest dużo owoców. Można się dodać trochę mniej według uznania.
Tortownica 24 cm, mikser , miska lub makutra, papier do pieczenia
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7261
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2715
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20241
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 589
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7261
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2715
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20241
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 589
Składniki
Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski.
W drugiej osobnej misce ubić jajka z cukrem.
Następnie dodać olej oraz stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować lub utrzeć w makutrze.
Część owoców pokroić w kostkę. Ja użyłam śliwek.
A następnie wymieszać z ciastem i wylać na przygotowaną tortownicę. A na górę jeszcze rozłożyć owoce.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. I piec przez około 45 minut. Na koniec posypać cukrem pudrem. Smacznego!