Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brownie to słynny amerykański deser, który pokochał cały świat. Te mocno czekoladowe ciasto, które jest niebiańsko miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz przygotujesz teraz w zaledwie kilka chwil. Uproszczona receptura sprawia, że wszystkie składniki wymieszasz w jednej misce i to bez użycia miksera czy innych dodatkowych akcesoriów. Wypróbuj go, a z pewnością na stałe zagości wśród twoich pozostałych ulubionych przepisów.
Miska, forma do pieczenia 20 x 20 cm
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21175
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25294
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 99
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21175
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25294
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 99
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i wyłóż papierem do pieczenia przygotowaną na ciasto formę. W misce umieść masło i cukier, a następnie podgrzej je w mikrofalówce przez 30 sekund. Po wyjęciu zamieszaj dobrze składniki, a potem wstaw z powrotem na kolejne 30 sekund - powtarzaj ten proces jeszcze dwukrotnie. Możesz też użyć w tym celu rondelka, przygotowując wszystko na zwykłej kuchence.
Gdy masa będzie już gotowa, dodaj do niej pokruszoną gorzką czekoladę i pozwól jej się rozpuścić przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Kiedy masa będzie ostudzona, wbijaj powoli po jednym jajku, dokładnie mieszając po dodaniu każdego z nich.
Do powstałej masy dodaj składniki suche, czyli sól, kakao i mąkę. Mieszaj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję. Przełóż powstałe ciasto do formy i piecz przez około 20 minut, a kiedy będzie gotowe, pozwól mu odpocząć w formie przez kilka minut po go wyjęciu z piekarnika.