Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka tarta. Smakuje każdemu, nie wymaga praktycznie żadnych umiejętności, a smak rewelacyjny!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14444
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8776
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 646
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8275
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 14444
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8776
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 646
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8275
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagniotłem na jednorodną masę. Ciasto włożyłem do woreczka foliowego i schowałem na pół godziny do lodówki.
Po tym czasie, ciasto rozwałkowałem i umieściłem w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Nie idzie to idealnie, więc nie należy się przejmować, masa jest elastyczna łatwo można zalepić dziury i pęknięcia. Po bokach zrobiłem brzegi około 3 cm.
Spód piekłem około 25 minut w 200 stopniach (termoobieg).
Na ostudzony spód wyłożyłem umyte i osuszone borówki (świetnie nadają się również mrożone borówki).
Schłodzoną śmietanę ubiłem na sztywno, powoli dodawałem mascarpone i cukier puder. Ubitą masę wyłożyłem na borówki, lekko posypałem startą białą czekoladą. Tartę przechowuję w lodówce.
Przemycamy zdrowie: Do ciasta można dodaję szczyptę kurkumy