Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka tarta. Smakuje każdemu, nie wymaga praktycznie żadnych umiejętności, a smak rewelacyjny!
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21685
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 263
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 295
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21685
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 263
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 295
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagniotłem na jednorodną masę. Ciasto włożyłem do woreczka foliowego i schowałem na pół godziny do lodówki.
Po tym czasie, ciasto rozwałkowałem i umieściłem w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Nie idzie to idealnie, więc nie należy się przejmować, masa jest elastyczna łatwo można zalepić dziury i pęknięcia. Po bokach zrobiłem brzegi około 3 cm.
Spód piekłem około 25 minut w 200 stopniach (termoobieg).
Na ostudzony spód wyłożyłem umyte i osuszone borówki (świetnie nadają się również mrożone borówki).
Schłodzoną śmietanę ubiłem na sztywno, powoli dodawałem mascarpone i cukier puder. Ubitą masę wyłożyłem na borówki, lekko posypałem startą białą czekoladą. Tartę przechowuję w lodówce.
Przemycamy zdrowie: Do ciasta można dodaję szczyptę kurkumy