Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na efektowne ciasto bez pieczenia, które z pewnością zrobi wrażenie na gościach. Jest bardzo proste do przygotowania, dlatego z jego wykonaniem poradzi sobie każdy.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 238
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25162
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 238
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25162
Składniki
Zacznij od przygotowania ciasteczkowego spodu. Rozpuść masło w rondelku i odstaw do delikatnego przestygnięcia.
Herbatniki umieść w blenderze z funkcją siekania albo plastikowym woreczku przeznaczonym do przechowywania jedzenia. Rozgnieć je w taki sposób, aby miały konsystencję sypkiego piasku.
Wymieszaj dokładnie pokruszone herbatniki z masłem.
Formę do tarty wysmaruj tłuszczem. Dokładnie rozprowadź spód z ciasteczek za pomocą szpatułki lub łyżki. Dociśnij w trudno dostępnych miejscach.
Umieść spód w lodówce na czas przygotowywania masy.
Teraz rozpuść galaretki w połowie ilości wody podanej na opakowaniu (jeśli łącznie potrzeba 1 litr wody, użyj 500 ml). Postępuj zgodnie z opisem od producenta i odstaw do przestudzenia.
Maliny umyj pod bieżącą wodą i delikatnie rozetrzyj za pomocą sitka.
Połącz je z serkiem mascarpone i malinami. Wszystko zmiksuj w tradycyjny sposób i umieść w lodówce, aby całość delikatnie stężała przez 10-20 minut.
W tym czasie ubij mocno schłodzoną śmietanę. Odrobinę dodaj do masy malinowej i wymieszaj. Potem dodaj całą śmietanę i krótko, ale energicznie, połącz rózgą kuchenną.
Na schłodzony ciasteczkowy spód wyłóż równomiernie konfiturę, a potem masę malinową.
Włóż do lodówki najlepiej na całą noc.