Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na efektowne ciasto bez pieczenia, które z pewnością zrobi wrażenie na gościach. Jest bardzo proste do przygotowania, dlatego z jego wykonaniem poradzi sobie każdy.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5936
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35598
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1176
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1747
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5936
Składniki
Zacznij od przygotowania ciasteczkowego spodu. Rozpuść masło w rondelku i odstaw do delikatnego przestygnięcia.
Herbatniki umieść w blenderze z funkcją siekania albo plastikowym woreczku przeznaczonym do przechowywania jedzenia. Rozgnieć je w taki sposób, aby miały konsystencję sypkiego piasku.
Wymieszaj dokładnie pokruszone herbatniki z masłem.
Formę do tarty wysmaruj tłuszczem. Dokładnie rozprowadź spód z ciasteczek za pomocą szpatułki lub łyżki. Dociśnij w trudno dostępnych miejscach.
Umieść spód w lodówce na czas przygotowywania masy.
Teraz rozpuść galaretki w połowie ilości wody podanej na opakowaniu (jeśli łącznie potrzeba 1 litr wody, użyj 500 ml). Postępuj zgodnie z opisem od producenta i odstaw do przestudzenia.
Maliny umyj pod bieżącą wodą i delikatnie rozetrzyj za pomocą sitka.
Połącz je z serkiem mascarpone i malinami. Wszystko zmiksuj w tradycyjny sposób i umieść w lodówce, aby całość delikatnie stężała przez 10-20 minut.
W tym czasie ubij mocno schłodzoną śmietanę. Odrobinę dodaj do masy malinowej i wymieszaj. Potem dodaj całą śmietanę i krótko, ale energicznie, połącz rózgą kuchenną.
Na schłodzony ciasteczkowy spód wyłóż równomiernie konfiturę, a potem masę malinową.
Włóż do lodówki najlepiej na całą noc.