Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu z czekoladą. Dla mnie rewelacja :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112865
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 153
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 360
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 402
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 718
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112865
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 153
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 360
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 402
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 718
Składniki
Czekoladę połamać na małe kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić i wymieszać z mascarpone. Śmietanę ubić na sztywno, kilka łyżek odłożyć, resztę dodać do masy czekoladowej.
Kawę wymieszać z likierem. Ciasteczka połamać i skropić kawą. Układać na przemian z masą serową w pucharkach. Na wierzchu nałożyć odłożoną wcześniej kremówkę. Schłodzić.
Przed podaniem udekorować wiórkami czekoladowymi, malinami i listkami melisy.