Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tiramisu z czekoladą. Dla mnie rewelacja :)
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 138
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1298
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 78
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 138
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1298
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 78
Składniki
Czekoladę połamać na małe kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić i wymieszać z mascarpone. Śmietanę ubić na sztywno, kilka łyżek odłożyć, resztę dodać do masy czekoladowej.
Kawę wymieszać z likierem. Ciasteczka połamać i skropić kawą. Układać na przemian z masą serową w pucharkach. Na wierzchu nałożyć odłożoną wcześniej kremówkę. Schłodzić.
Przed podaniem udekorować wiórkami czekoladowymi, malinami i listkami melisy.