Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczny deser w postaci tortu Pawlowej. Krucha , rozpływająca się beza, w środku pianka i pyszny krem śmietankowy z mascarpone, cóż trzeba więcej aby umilić niedzielne popołudnie domownikom.
mikser, papier do pieczenia, blaszka, łyżka,
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 67
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 67
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 117
Składniki
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodajemy cukier cały czas ubijając. Piana powinna być sztywna i lśniąca. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i ocet , jeszcze chwilę ubijamy. Pianę wykładamy dużą łyżką na narysowane na papierze koło. Pieczenie; 170 stopni - 5 minut , następnie 140 stopni - 1,5 godziny i na koniec zmniejszyć temperaturę do 90 stopni i suszyć jeszcze 20 minut. Po tym czasie bezę zostawiamy w piekarniku do rana. ( ja piekłam wieczorem i zostawiłam do rana w piekarniku). Krem śmietankowy z mascarpone; Mocno schłodzona kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem , a następnie połączyć z serkiem mascarpone. Krem rozłożyć na upieczonej bezie ,udekorowac borówka amerykańską, listkami mięty oraz jadalnymi kwiatami. Smacznego.
Pyszny deser Torcik Pwlowej gotowy do podania.