Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smaczny deser w postaci tortu Pawlowej. Krucha , rozpływająca się beza, w środku pianka i pyszny krem śmietankowy z mascarpone, cóż trzeba więcej aby umilić niedzielne popołudnie domownikom.
mikser, papier do pieczenia, blaszka, łyżka,
Składniki
Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, następnie stopniowo dodajemy cukier cały czas ubijając. Piana powinna być sztywna i lśniąca. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i ocet , jeszcze chwilę ubijamy. Pianę wykładamy dużą łyżką na narysowane na papierze koło. Pieczenie; 170 stopni - 5 minut , następnie 140 stopni - 1,5 godziny i na koniec zmniejszyć temperaturę do 90 stopni i suszyć jeszcze 20 minut. Po tym czasie bezę zostawiamy w piekarniku do rana. ( ja piekłam wieczorem i zostawiłam do rana w piekarniku). Krem śmietankowy z mascarpone; Mocno schłodzona kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem , a następnie połączyć z serkiem mascarpone. Krem rozłożyć na upieczonej bezie ,udekorowac borówka amerykańską, listkami mięty oraz jadalnymi kwiatami. Smacznego.
Pyszny deser Torcik Pwlowej gotowy do podania.