Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały czekoladowy tort. Nie jest trudny do wykonania. Polecam :-)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 15804
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9452
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2040
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4046
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 624
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 310
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 15804
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9452
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2040
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4046
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 624
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 310
Składniki
Dodatkowo: 1 dżem z czarnej porzeczki 400 g rurek w czekoladzie ażurki czekoladowe do przybrania kilka kropel zielonego barwnika
Śmietanę ubić na sztywno, odłożyć kilka łyżek do dekoracji. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Kawę rozpuścić we wrzącej wodzie i wystudzić. Do ubitej śmietany dodać kakao, cukier puder, rozpuszczoną i schłodzoną kawę, i rozpuszczoną i schłodzoną czekoladę. Wszystko dokładnie zmiksować. Biszkopt przekroić wzdłuż na 3 części. Pierwszą część biszkoptu nasączyć ponczem i posmarować ½ słoiczka dżemu z czarnej porzeczki, następnie położyć drugi krążek, nasączyć go ponczem i nasmarować 1/3 kremu czekoladowego. Na wierzch położyć ostatnią część biszkoptu i nasączyć ponczem a następnie nałożyć na wierzch i boki pozostała ilość kremu i dokładnie całość rozprowadzić. Rurki czekoladowe przeciąć na pół i ułożyć z boku tortu, docisnąć. Odłożoną część białej śmietany ubić i szprycą dekorować tort. Małą ilość kremu rozrobić z barwnikiem ( dałam zielony) i kolorowym kremem udekorować tort. Po udekorowaniu tort przechowywać w lodówce. Smacznego :-)