Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby nie zmarnowała się masa budyniowa, która została mi po zrobieniu tortu Minecraft, zrobiłam mały kolorowy tort. Biszkopt wyszedł mi mało słodki, ale w połączeniu z masą budyniową, maślaną i cukrową na wierzchu, powstała istna słodka bomba.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni, tortownicę (18-20cm średnicy) wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić i wysypać bułką tartą.
Jajka ubić z 4 łyżkami gorącej wody na puch, porcjami dodawać cukier i cukier waniliowy. Miksować ok. 10 minut na najwyższych obrotach miksera, potem zmniejszyć obroty i dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Całość dobrze wymieszać.
Ciasto podzielić na 6 części, do każdej dodać jeden barwnik. Biszkopty piec po kolei w nagrzanym piekarniku ok. 10 minut każdy. Po upieczeniu ostudzić.
Biszkopty przełożyć masą budyniową, lekko docisnąć. Wstawić do lodówki na czas przygotowywania masy maślanej.
Miękkie masło ubić na puszystą masę, dodać przesiany cukier puder i sok cytrynowy. Miksować kilka minut do rozpuszczenia cukru. Masą obłożyć wierzch i boki tortu, wyrównać powierzchnię i wstawić na co najmniej pół godziny do lodówki.
Z masy cukrowej przygotować placek do obłożenia tortu i ozdoby. Położyć na torcie. Smacznego :)