Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i wielu owoców.
tortownica 18 cm, blender
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5617
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5617
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1102
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12208
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5161
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Spód: Masło roztopić, lekko ostudzić. W pojemniku blendera z ostrzami zmielić ciastka, dodać masło i dokończyć miksowanie. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać okruchy, wylepić dno i wstawić do lodówki.
Masa serowa: Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody i zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali, lekko ostudzić. Brzoskiwnie obrać ze skórki i przełożyć do miski. Dodać serek i wszystko zmiksować. Dodać cukier lub erytrol. Wymieszać. 2-3 łyżki mieszanki dodać do żelatyny i zahartować ją. Następnie dodać do reszty masy serowej i zmiksować po raz ostatni. Na ciasteczkowy spód wylać połowę masy serowej. Dodać pokrojone truskawki i połówki czereśni. Dodać resztę masy serowej. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Wykończenie: Śmietankę ubić na sztywno z cukrem lub erytrolem. Na zimne ciasto dać 1 łyżkę ubitej kremówki i rozsmarować. Następnie zrobić rozetki dookoła. Środek ciasta wypełnić owocami. Zrobić " koronę " z czereśni. Smacznego:)