Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i wielu owoców.
tortownica 18 cm, blender
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24973
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24973
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
Spód: Masło roztopić, lekko ostudzić. W pojemniku blendera z ostrzami zmielić ciastka, dodać masło i dokończyć miksowanie. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać okruchy, wylepić dno i wstawić do lodówki.
Masa serowa: Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody i zostawić do napęcznienia. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali, lekko ostudzić. Brzoskiwnie obrać ze skórki i przełożyć do miski. Dodać serek i wszystko zmiksować. Dodać cukier lub erytrol. Wymieszać. 2-3 łyżki mieszanki dodać do żelatyny i zahartować ją. Następnie dodać do reszty masy serowej i zmiksować po raz ostatni. Na ciasteczkowy spód wylać połowę masy serowej. Dodać pokrojone truskawki i połówki czereśni. Dodać resztę masy serowej. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Wykończenie: Śmietankę ubić na sztywno z cukrem lub erytrolem. Na zimne ciasto dać 1 łyżkę ubitej kremówki i rozsmarować. Następnie zrobić rozetki dookoła. Środek ciasta wypełnić owocami. Zrobić " koronę " z czereśni. Smacznego:)