Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-02-2025
I tak jak obiecałam podaję kolejny przepis na ciasto z udziałem białka płynnego z firmy z którą podjęłam współpracę Farma białka ja osobiście jestem zachwycona tym produktem
robot kuchenny, mikser, nóż, miska, blaszka do pieczenia
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4699
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 503
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 756
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4699
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 503
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 756
Składniki
Przygotować jabłka obrać je i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w grubsze plastry dodać przyprawę do szarlotki lecz nie całą gdyż będzie za dużo
Gdy jabłka mamy przygotowane białko należy wlać do osobnej miski wsypać szczyptę soli i ubijać do czasu powstania piany po czym stopniowo dodawać cukier i miksować aż piana będzie lśniąca, po ubiciu dodać jajka i nadal miksować a po ubiciu dodać obie mąki i zmiksować na jednolitą masę
Gotowe ciasto oczywiście warstwami przekładać do blaszki 32/25 na pierwszą warstwę ciasta wyłożyć jabłka tak wyjdzie trzy warstwy ciasta. przygotowane wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni piec godzinę do tak zwanego suchego patyczka
Upieczone pozostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do całkowitego ostygnięcia a po ostygnięciu wyjąć razem z papierem aby nie zaparowało od spodu blaszki. Całkowicie ostygnięte można udekorować według uznania