Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-02-2025
I tak jak obiecałam podaję kolejny przepis na ciasto z udziałem białka płynnego z firmy z którą podjęłam współpracę Farma białka ja osobiście jestem zachwycona tym produktem
robot kuchenny, mikser, nóż, miska, blaszka do pieczenia
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1124
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38512
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1291
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1124
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38512
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1291
Składniki
Przygotować jabłka obrać je i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w grubsze plastry dodać przyprawę do szarlotki lecz nie całą gdyż będzie za dużo
Gdy jabłka mamy przygotowane białko należy wlać do osobnej miski wsypać szczyptę soli i ubijać do czasu powstania piany po czym stopniowo dodawać cukier i miksować aż piana będzie lśniąca, po ubiciu dodać jajka i nadal miksować a po ubiciu dodać obie mąki i zmiksować na jednolitą masę
Gotowe ciasto oczywiście warstwami przekładać do blaszki 32/25 na pierwszą warstwę ciasta wyłożyć jabłka tak wyjdzie trzy warstwy ciasta. przygotowane wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni piec godzinę do tak zwanego suchego patyczka
Upieczone pozostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do całkowitego ostygnięcia a po ostygnięciu wyjąć razem z papierem aby nie zaparowało od spodu blaszki. Całkowicie ostygnięte można udekorować według uznania