Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-02-2025
I tak jak obiecałam podaję kolejny przepis na ciasto z udziałem białka płynnego z firmy z którą podjęłam współpracę Farma białka ja osobiście jestem zachwycona tym produktem
robot kuchenny, mikser, nóż, miska, blaszka do pieczenia
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416515
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4185
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416515
Składniki
Przygotować jabłka obrać je i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w grubsze plastry dodać przyprawę do szarlotki lecz nie całą gdyż będzie za dużo
Gdy jabłka mamy przygotowane białko należy wlać do osobnej miski wsypać szczyptę soli i ubijać do czasu powstania piany po czym stopniowo dodawać cukier i miksować aż piana będzie lśniąca, po ubiciu dodać jajka i nadal miksować a po ubiciu dodać obie mąki i zmiksować na jednolitą masę
Gotowe ciasto oczywiście warstwami przekładać do blaszki 32/25 na pierwszą warstwę ciasta wyłożyć jabłka tak wyjdzie trzy warstwy ciasta. przygotowane wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni piec godzinę do tak zwanego suchego patyczka
Upieczone pozostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do całkowitego ostygnięcia a po ostygnięciu wyjąć razem z papierem aby nie zaparowało od spodu blaszki. Całkowicie ostygnięte można udekorować według uznania