Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-02-2025
I tak jak obiecałam podaję kolejny przepis na ciasto z udziałem białka płynnego z firmy z którą podjęłam współpracę Farma białka ja osobiście jestem zachwycona tym produktem
robot kuchenny, mikser, nóż, miska, blaszka do pieczenia
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5569
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5569
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Przygotować jabłka obrać je i oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w grubsze plastry dodać przyprawę do szarlotki lecz nie całą gdyż będzie za dużo
Gdy jabłka mamy przygotowane białko należy wlać do osobnej miski wsypać szczyptę soli i ubijać do czasu powstania piany po czym stopniowo dodawać cukier i miksować aż piana będzie lśniąca, po ubiciu dodać jajka i nadal miksować a po ubiciu dodać obie mąki i zmiksować na jednolitą masę
Gotowe ciasto oczywiście warstwami przekładać do blaszki 32/25 na pierwszą warstwę ciasta wyłożyć jabłka tak wyjdzie trzy warstwy ciasta. przygotowane wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni piec godzinę do tak zwanego suchego patyczka
Upieczone pozostawić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do całkowitego ostygnięcia a po ostygnięciu wyjąć razem z papierem aby nie zaparowało od spodu blaszki. Całkowicie ostygnięte można udekorować według uznania