Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka mascarpone.
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 8
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 40
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 131
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 273
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 8
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 40
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 131
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 273
Składniki
Zaparzamy kawę w 2 szklankach wody i studzimy. Do wystudzonej kawy dodajemy 50 ml Amaretto i przelewamy do miseczki. Miksujemy 4 żółtka z 2 łyżkami cukru pudru na gęstą masę, Po zmiksowaniu dodajemy stopniowo serki mascarpone i nadal miksujemy do zjednolicenia składników. Ubijamy śmietanę razem z pozostałymi 2 łyżkami cukru pudru. Ubitą śmietanę dodajemy do wcześniej zmiksowanych żółtek i serków i wszystko mieszamy drewnianą łychą do zjednolicenia masy i odstawiamy.
W przygotowanym, najlepiej w prostokątnym naczyniu układamy umaczane w kawie biszkopty.
na ułożone biszkopty nakładamy połowę masy.
Całą powierzchnię posypujemy kakao.
Układamy drugą warstwę biszkoptami umaczanymi w kawie.
Rozkładamy pozostałą masę i posypujemy kakao.
Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!!!