Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona w programie Jamie cooks Italy.
szeroki rondel
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1912
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 35
Polecam.
Odsłon: 745
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1912
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 35
Polecam.
Odsłon: 745
Składniki
Obrałam warzywa, pomidory sparzyłam i też obrałam. Na spory rondel wrzuciłam z grubsza pokrojone dymki, paprykę, oliwki, pokrojone w grubą kostkę pomidory, cukinie i czosnek. Podsmażyłam do zrumienienia.
Warzywa podlałam winem i ułożyłam na nich oczyszczonego i nieciętego pstrąga. Do tuszki wkłada się wcześniej trochę zieleniny. Wino ma się zredukować o połowę wtedy całość podlewa się posoloną wodą na wysokość 1 cm rondla- na Sycylii była to woda morska, i przykrywa pokrywką. Rybę dusi się około 10 minut w zależności od grubości ryby, trzeba zobaczyć czy mięso odchodzi od kręgosłupa. Przed podaniem podlewa się rybę pysznym powstałym sosem i posypuje resztą zieleniny i skórką z cytryny- ale ta ostania bardzo mi tu nie pasowała.
Smacznego :)