Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona w programie Jamie cooks Italy.
szeroki rondel
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 196
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 270
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 891
Ulubiony dodatek do obiadu każdego małego i dużego łasucha .
Odsłon: 237
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 196
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 270
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 891
Ulubiony dodatek do obiadu każdego małego i dużego łasucha .
Odsłon: 237
Składniki
Obrałam warzywa, pomidory sparzyłam i też obrałam. Na spory rondel wrzuciłam z grubsza pokrojone dymki, paprykę, oliwki, pokrojone w grubą kostkę pomidory, cukinie i czosnek. Podsmażyłam do zrumienienia.
Warzywa podlałam winem i ułożyłam na nich oczyszczonego i nieciętego pstrąga. Do tuszki wkłada się wcześniej trochę zieleniny. Wino ma się zredukować o połowę wtedy całość podlewa się posoloną wodą na wysokość 1 cm rondla- na Sycylii była to woda morska, i przykrywa pokrywką. Rybę dusi się około 10 minut w zależności od grubości ryby, trzeba zobaczyć czy mięso odchodzi od kręgosłupa. Przed podaniem podlewa się rybę pysznym powstałym sosem i posypuje resztą zieleniny i skórką z cytryny- ale ta ostania bardzo mi tu nie pasowała.
Smacznego :)