Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona w programie Jamie cooks Italy.
szeroki rondel
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2999
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154599
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 993
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 391
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 2999
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154599
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 993
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 391
Składniki
Obrałam warzywa, pomidory sparzyłam i też obrałam. Na spory rondel wrzuciłam z grubsza pokrojone dymki, paprykę, oliwki, pokrojone w grubą kostkę pomidory, cukinie i czosnek. Podsmażyłam do zrumienienia.
Warzywa podlałam winem i ułożyłam na nich oczyszczonego i nieciętego pstrąga. Do tuszki wkłada się wcześniej trochę zieleniny. Wino ma się zredukować o połowę wtedy całość podlewa się posoloną wodą na wysokość 1 cm rondla- na Sycylii była to woda morska, i przykrywa pokrywką. Rybę dusi się około 10 minut w zależności od grubości ryby, trzeba zobaczyć czy mięso odchodzi od kręgosłupa. Przed podaniem podlewa się rybę pysznym powstałym sosem i posypuje resztą zieleniny i skórką z cytryny- ale ta ostania bardzo mi tu nie pasowała.
Smacznego :)