Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona w programie Jamie cooks Italy.
szeroki rondel
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1082
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 376
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3251
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 715
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1082
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 376
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3251
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 715
Składniki
Obrałam warzywa, pomidory sparzyłam i też obrałam. Na spory rondel wrzuciłam z grubsza pokrojone dymki, paprykę, oliwki, pokrojone w grubą kostkę pomidory, cukinie i czosnek. Podsmażyłam do zrumienienia.
Warzywa podlałam winem i ułożyłam na nich oczyszczonego i nieciętego pstrąga. Do tuszki wkłada się wcześniej trochę zieleniny. Wino ma się zredukować o połowę wtedy całość podlewa się posoloną wodą na wysokość 1 cm rondla- na Sycylii była to woda morska, i przykrywa pokrywką. Rybę dusi się około 10 minut w zależności od grubości ryby, trzeba zobaczyć czy mięso odchodzi od kręgosłupa. Przed podaniem podlewa się rybę pysznym powstałym sosem i posypuje resztą zieleniny i skórką z cytryny- ale ta ostania bardzo mi tu nie pasowała.
Smacznego :)