Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli po naszemu ryba na dziko, najprostsza sycylijska receptura podpatrzona w programie Jamie cooks Italy.
szeroki rondel
Obrałam warzywa, pomidory sparzyłam i też obrałam.
Na spory rondel wrzuciłam z grubsza pokrojone dymki, paprykę, oliwki, pokrojone w grubą kostkę pomidory, cukinie i czosnek. Podsmażyłam do zrumienienia.
Warzywa podlałam winem i ułożyłam na nich oczyszczonego i nieciętego pstrąga. Do tuszki wkłada się wcześniej trochę zieleniny. Wino ma się zredukować o połowę wtedy całość podlewa się posoloną wodą na wysokość 1 cm rondla- na Sycylii była to woda morska, i przykrywa pokrywką.
Rybę dusi się około 10 minut w zależności od grubości ryby, trzeba zobaczyć czy mięso odchodzi od kręgosłupa.
Przed podaniem podlewa się rybę pysznym powstałym sosem i posypuje resztą zieleniny i skórką z cytryny- ale ta ostania bardzo mi tu nie pasowała.
Smacznego :)
Kumkwaty należą do tych mniej znanych u nas cytrusów. Powszechne są natomiast...
Odsłon: 1940
Gulasz z dzika z jabłkową nutą kwaskowych antonówek.
Odsłon: 56
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 415
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 30
Gulasz z dzika z jabłkową nutą kwaskowych antonówek.
Odsłon: 56
Bardzo prosty do wykonania przepis. Przepis znalazłam na kartce ze starego ka...
Odsłon: 415
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 30
Składniki
Obrałam warzywa, pomidory sparzyłam i też obrałam. Na spory rondel wrzuciłam z grubsza pokrojone dymki, paprykę, oliwki, pokrojone w grubą kostkę pomidory, cukinie i czosnek. Podsmażyłam do zrumienienia.
Warzywa podlałam winem i ułożyłam na nich oczyszczonego i nieciętego pstrąga. Do tuszki wkłada się wcześniej trochę zieleniny. Wino ma się zredukować o połowę wtedy całość podlewa się posoloną wodą na wysokość 1 cm rondla- na Sycylii była to woda morska, i przykrywa pokrywką. Rybę dusi się około 10 minut w zależności od grubości ryby, trzeba zobaczyć czy mięso odchodzi od kręgosłupa. Przed podaniem podlewa się rybę pysznym powstałym sosem i posypuje resztą zieleniny i skórką z cytryny- ale ta ostania bardzo mi tu nie pasowała.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z dynią i cukinią
Dania główne
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Dania główne
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Dania główne
Gulasz z dzika z antonówkami
Kurczak z dynią i cukinią
Pyszne i szybkie danie obiadowe kurczak z dynią, cukinię i pomidorami. Idealn...
Odsłon: 30
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 269