Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na inne mielone z pysznym sosem Samba.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 95
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5804
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3999
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 111
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 689
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 95
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5804
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3999
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 111
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 689
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski.
2.Cebulę obieramy, drobno kroimy i jedną połowę dodajemy do mięsa.
3. Wbijamy jajko..
4. Dodajemy majeranek.
5. Przyprawiamy solą oraz papryką.
6. Wsypujemy bułkę tartą, wyrabiamy masę.
7. Robimy duże kotlety, rozpłaszczamy je i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Drugą połowę cebuli prużymy na rozgrzanym oleju.
9. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
10. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.
11. Usmażone pieczarki wykładamy na kotlety.
12. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
13. Układamy na grzybach.
14. Na ziemniakach rozprowadzamy sos.
15. Zapiekamy 40 minut w piekarniku w 180˚C. 16. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach. 17. Posypujemy 10 minut przed końcem zapiekania.
18. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 19. Danie gotowe. 20. Smacznego.