Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na inne mielone z pysznym sosem Samba.
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2846
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3922
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 638
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2846
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3922
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 638
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3854
Składniki
1. Mięso mielone przekładamy do miski.
2.Cebulę obieramy, drobno kroimy i jedną połowę dodajemy do mięsa.
3. Wbijamy jajko..
4. Dodajemy majeranek.
5. Przyprawiamy solą oraz papryką.
6. Wsypujemy bułkę tartą, wyrabiamy masę.
7. Robimy duże kotlety, rozpłaszczamy je i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
8. Drugą połowę cebuli prużymy na rozgrzanym oleju.
9. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
10. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.
11. Usmażone pieczarki wykładamy na kotlety.
12. Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach.
13. Układamy na grzybach.
14. Na ziemniakach rozprowadzamy sos.
15. Zapiekamy 40 minut w piekarniku w 180˚C. 16. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach. 17. Posypujemy 10 minut przed końcem zapiekania.
18. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 19. Danie gotowe. 20. Smacznego.