Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i pyszne.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 213
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3181
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 973
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 807
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 213
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3181
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 973
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 807
Składniki
Obrane umyte ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Dodać jaja i mąkę. Dobrze wymieszać.
Cebulę pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce i przesmażyć z konserwą (lub słoninką). Gorącym zalać masę ziemniaczaną. Wymieszać. Doprawić do smaku.
Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do prodiża-blaszki. Piec ok. 1,5 godziny.
Podawać z ulubioną surówką (świetnie nadaje się kapusta kiszona), keczupem. Na drugi dzień można odsmażyć na patelni lub zmrozić. Po prostu pyszne. Smacznego.