Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i pyszne.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 933
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1894
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6460
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 933
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1894
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6460
Składniki
Obrane umyte ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Dodać jaja i mąkę. Dobrze wymieszać.
Cebulę pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce i przesmażyć z konserwą (lub słoninką). Gorącym zalać masę ziemniaczaną. Wymieszać. Doprawić do smaku.
Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do prodiża-blaszki. Piec ok. 1,5 godziny.
Podawać z ulubioną surówką (świetnie nadaje się kapusta kiszona), keczupem. Na drugi dzień można odsmażyć na patelni lub zmrozić. Po prostu pyszne. Smacznego.