Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i pyszne.
Polecam.
Odsłon: 291
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 275
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 132
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 291
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 275
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 132
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 120
Składniki
Obrane umyte ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Dodać jaja i mąkę. Dobrze wymieszać.
Cebulę pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce i przesmażyć z konserwą (lub słoninką). Gorącym zalać masę ziemniaczaną. Wymieszać. Doprawić do smaku.
Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do prodiża-blaszki. Piec ok. 1,5 godziny.
Podawać z ulubioną surówką (świetnie nadaje się kapusta kiszona), keczupem. Na drugi dzień można odsmażyć na patelni lub zmrozić. Po prostu pyszne. Smacznego.