Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe i pyszne.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6336
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1961
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6336
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1961
 
         
         
                Składniki
Obrane umyte ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce. Dodać jaja i mąkę. Dobrze wymieszać.
Cebulę pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tarce i przesmażyć z konserwą (lub słoninką). Gorącym zalać masę ziemniaczaną. Wymieszać. Doprawić do smaku.
Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do prodiża-blaszki. Piec ok. 1,5 godziny.
Podawać z ulubioną surówką (świetnie nadaje się kapusta kiszona), keczupem. Na drugi dzień można odsmażyć na patelni lub zmrozić. Po prostu pyszne. Smacznego.