Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deska do krojenia, nóż, salaterka, łyżka, blaszka wyłożona papierem do pieczenia
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 763
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5391
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8630
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17608
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 763
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5391
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8630
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17608
Składniki
Polędwicę pokroić w kostkę. Przełożyć do salaterki. Dodać wiórki sera żółtego. Pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać rozbełtane jajka z majonezem, natkę pietruszki, czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wymieszać. Takim farszen napełnić wcześniej przygotowane bagietki-łódeczki umieszczone na blaszce. Półbagietki przekroić wzdłuż. Usunąć miękką część ze środka. Powstałe łódeczki umieścić na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Napełnić farszem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20-30 minut. Bagietki podawać gorące. Wystudzone można zabrać do pracy. Dobrym dodatkiem jest ketchup, sos tysiąca wysp, sos czosnkowy lub inny ulubiony. Smacznego.