Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte i smaczne danie
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 656
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 97
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2766
Polecam.
Odsłon: 495
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 731
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 656
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 97
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2766
Polecam.
Odsłon: 495
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 731
Składniki
Wykonanie: Bakłażany umyć, osuszyć (nie obierać) pokroić na plastry, posolić i odstawić. Rodzynki namoczyć, następnie dobrze odsączyć. Makaron ugotować al dente, odcedzić i utrzymywać ciepły. Gdy bakłażany puszczą sok, odsączyć je i podsmażyć na silnie rozgrzanej oliwie, dodając pod koniec zmiażdżony czosnek. Dodać do makaronu, przyprawić do smaku, wymieszać, posypać rodzynkami, orzeszkami, ozdobić świeżą miętą i podawać na ciepło. (możemy też podawać danie na zimno) SMACZNEGO.