Do góry

Dania główne Przepis na:

Bakłażan dla smakoszy

Bakłażan dla smakoszy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2315 Ocena: 14563

Dodano:

Odsłon: 183

Syte i smaczne danie

Składniki

  • Gruby makaron 1 opakowanie
  • Bakłażan średni 2 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Rodzynki ½ szklanki
  • Oliwa do smażenia
  • Orzeszki ziemne 1/3 szklanki
  • Świeża mięta
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Bakłażany umyć, osuszyć (nie obierać) pokroić na plastry, posolić i odstawić. Rodzynki namoczyć, następnie dobrze odsączyć. Makaron ugotować al dente, odcedzić i utrzymywać ciepły. Gdy bakłażany puszczą sok, odsączyć je i podsmażyć na silnie rozgrzanej oliwie, dodając pod koniec zmiażdżony czosnek. Dodać do makaronu, przyprawić do smaku, wymieszać, posypać rodzynkami, orzeszkami, ozdobić świeżą miętą i podawać na ciepło. (możemy też podawać danie na zimno) SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń