Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syte i smaczne danie
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 250
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 879
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7170
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8725
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 250
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 879
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7170
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8725
Składniki
Wykonanie: Bakłażany umyć, osuszyć (nie obierać) pokroić na plastry, posolić i odstawić. Rodzynki namoczyć, następnie dobrze odsączyć. Makaron ugotować al dente, odcedzić i utrzymywać ciepły. Gdy bakłażany puszczą sok, odsączyć je i podsmażyć na silnie rozgrzanej oliwie, dodając pod koniec zmiażdżony czosnek. Dodać do makaronu, przyprawić do smaku, wymieszać, posypać rodzynkami, orzeszkami, ozdobić świeżą miętą i podawać na ciepło. (możemy też podawać danie na zimno) SMACZNEGO.