Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony bakłażan, nadziewany kaszą bulgur, warzywami i pomidorami.
Bakłażany przekroić wzdłuż, łyżką wydrążyć wnętrze.
Wszystkie części bakłażana posypać solą i odstawić na około 30 minut, aby pozbyć się naturalnej dla nich goryczki. Po tym czasie bakłażany dokładnie opłukać.
Cebulę pokroić w plastry, marchew i seler zetrzeć na plastry, pomidory i wnętrze bakłażana pokroić w kostkę.
Cebulę smażyć na oleju przez około 4 minuty, dodać pokrojonego bakłażana i smażyć przez kolejne 5 minut, często mieszając.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
Do bakłażanów z cebulą dodać marchewkę i seler, posolić do smaku i dusić pod przykryciem przez około 15 minut. Następnie dodać pomidory, oregano i rozmaryn i dusić wciąż pod przykryciem przez około 10 minut. Potem dodać ugotowaną kaszę i wymieszać.
Wydrążone połówki bakłażanów ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wypełnić przygotowanym farszem.
Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 1,5 godziny. Na upieczone bakłażany położyć kilka plastrów sera, może to być ser salami i umieścić jeszcze na chwilę w gorącym piekarniku, aby ser się rozpuścił.
Do zrobienia tej sałatki zainspirowały mnie sklepowe gotowce, które są dostęp...
Odsłon: 10446
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 350
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 271
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 254
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 3259
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 260
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 350
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 271
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 254
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 3259
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 260
Składniki
Bakłażany przekroić wzdłuż, łyżką wydrążyć wnętrze.
Wszystkie części bakłażana posypać solą i odstawić na około 30 minut, aby pozbyć się naturalnej dla nich goryczki. Po tym czasie bakłażany dokładnie opłukać.
Cebulę pokroić w plastry, marchew i seler zetrzeć na plastry, pomidory i wnętrze bakłażana pokroić w kostkę.
Cebulę smażyć na oleju przez około 4 minuty, dodać pokrojonego bakłażana i smażyć przez kolejne 5 minut, często mieszając.
Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu.
Do bakłażanów z cebulą dodać marchewkę i seler, posolić do smaku i dusić pod przykryciem przez około 15 minut. Następnie dodać pomidory, oregano i rozmaryn i dusić wciąż pod przykryciem przez około 10 minut. Potem dodać ugotowaną kaszę i wymieszać.
Wydrążone połówki bakłażanów ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wypełnić przygotowanym farszem.
Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 1,5 godziny. Na upieczone bakłażany położyć kilka plastrów sera, może to być ser salami i umieścić jeszcze na chwilę w gorącym piekarniku, aby ser się rozpuścił.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 350
Dietetyczne placki z cukinii
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 3259