Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2544
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 713
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2544
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3865
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 713
Składniki
Bakłażany umyj, przetnij wzdłuż na póła miąższ wydrąż i posiekaj. 250 g g przecieru wymieszaj z 4 łyżkami wody, przypraw odrobiną soli i przelej do naczynia żaroodpornego. Ułóż w nim wydrążone bakłażany.
Na oleju zeszklij posiekaną cebulkę i czosnek dodaj wydrążony z bakłażanów miąższ. przypraw ostrą papryką , dołóż pozostały przecier i duś 5 minut. połącz z osączoną fasolą, dopraw solą i nadziej farszem bakłażany.
posyp pokruszonym serem i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 180 stopni. przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.