Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 584
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3687
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 256
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 392
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 584
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3687
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 256
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 392
Składniki
Bakłażany umyj, przetnij wzdłuż na póła miąższ wydrąż i posiekaj. 250 g g przecieru wymieszaj z 4 łyżkami wody, przypraw odrobiną soli i przelej do naczynia żaroodpornego. Ułóż w nim wydrążone bakłażany.
Na oleju zeszklij posiekaną cebulkę i czosnek dodaj wydrążony z bakłażanów miąższ. przypraw ostrą papryką , dołóż pozostały przecier i duś 5 minut. połącz z osączoną fasolą, dopraw solą i nadziej farszem bakłażany.
posyp pokruszonym serem i zapiekaj około 25 minut w temperaturze 180 stopni. przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.