Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie idealne dla dzieci i dorosłych, smakują na ciepło i na zimno. Delikatne i smaczne :-)
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8014
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8014
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
Surową kaszkę należy zalać zimnym mlekiem i odstawić na 10-15 minut, aby napęczniała. Banana rozgnieść widelcem lub tłuczkiem i dodać do kaszki. Białko oddzielić od żółtka, żółtko dodać do kaszy, zaś białko ubijamy na sztywną pianę.
Pianę z białka oraz miód dodać do kaszki, wszystko razem wymieszać łyżką.
Na patelni rozgrzewać odrobinę oleju i nakładać po 2 łyżeczki masy tworząc placuszki. Smażyć je dosyć krótko z obu stron, do zrumienienia.
Podawać z ulubionym dżemem lub cukrem pudrem. Smacznego :-)