Do góry

Dania główne Przepis na:

Bananowe placuszki z kaszy manny

Bananowe placuszki z kaszy manny

Autor:

Przepisów i artykułów: 675 Ocena: 11008

Dodano:

Odsłon: 8777

Danie idealne dla dzieci i dorosłych, smakują na ciepło i na zimno. Delikatne i smaczne :-)

Składniki

  • kasza manna 1/2 szkl.
  • mleko 1/2 szkl.
  • dojrzały banan 1
  • jajko 1
  • miód 1 łyżeczka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bananowe placuszki z kaszy manny

Przygotowanie

  1. Surową kaszkę należy zalać zimnym mlekiem i odstawić na 10-15 minut, aby napęczniała. Banana rozgnieść widelcem lub tłuczkiem i dodać do kaszki. Białko oddzielić od żółtka, żółtko dodać do kaszy, zaś białko ubijamy na sztywną pianę.

  2. Pianę z białka oraz miód dodać do kaszki, wszystko razem wymieszać łyżką.

  3. Na patelni rozgrzewać odrobinę oleju i nakładać po 2 łyżeczki masy tworząc placuszki. Smażyć je dosyć krótko z obu stron, do zrumienienia.

  4. Podawać z ulubionym dżemem lub cukrem pudrem. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń