Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie idealne dla dzieci i dorosłych, smakują na ciepło i na zimno. Delikatne i smaczne :-)
Polecam.
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 154
Składniki
Surową kaszkę należy zalać zimnym mlekiem i odstawić na 10-15 minut, aby napęczniała. Banana rozgnieść widelcem lub tłuczkiem i dodać do kaszki. Białko oddzielić od żółtka, żółtko dodać do kaszy, zaś białko ubijamy na sztywną pianę.
Pianę z białka oraz miód dodać do kaszki, wszystko razem wymieszać łyżką.
Na patelni rozgrzewać odrobinę oleju i nakładać po 2 łyżeczki masy tworząc placuszki. Smażyć je dosyć krótko z obu stron, do zrumienienia.
Podawać z ulubionym dżemem lub cukrem pudrem. Smacznego :-)