Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny domowy barszczyk z grochem zapraszam po przepis
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 313
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3806
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 313
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3806
Składniki
Kości gotuje w wodzie z łyżka soli i kilkoma ziarnami ziela angielskiego do miękkości wody daje tyle by mięso było całkowicie przykryte w razie gdy woda wyparuje w trakcie gotowania uzupełniam .
Gdy mięso na kościach będzie miękkie wyjmuje je z wywaru i daje na wywar obrane pokrojone w drobna kostkę ziemniaki i suszone warzywa oraz mrożone brukselki wszystko gotuje do miękkości .Gdy warzywa są miękkie do garnka dodaje odsączony z wody fasole z puszek dodaje buraczki ze słoika u mnie 2 po 250 ml lub świeże buraczki starte na tarce o grubych oczkach dodaje przyprawy drobniej pokrojony czosnek ,kiełbasę pokrojoną w kostkę gotuje jeszcze z 10 minut .
Z gotującego sie barszczu biorą chochle wywaru i wlewam do śmietany hartuje tym by sie nie zwarzyła w garnku z barszczem i dokładnie mieszam z wywarem i następnie po woli wlewa śmietanę do garnka i gotuje jeszcze 5 minut i barszczyk gotowy .Barszczyk podaje gorący ale równie dobrze smakuje podgrzewany kolejnego dnia życzę smacznego a po dokładne wykonanie zapraszam na film