Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne i sycące danie
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2344
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3510
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4278
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74321
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2344
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3510
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4278
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74321
Składniki
Bataty wyszoruj, przetnij na pół, ułóż na blasze, skrop połową oleju. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz do miękkości przez 35-40 minut.
Jeden ząbek czosnku posiekaj, zeszklij na reszcie oleju, wrzuć szpinak, po 2 minutach dodaj opłukaną fasolę. Podgrzej.
Jogurt wymieszaj z curry i drugim ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę. Cebulę pokrój w piórka
Szpinak z Fasolą nałóż na połówki batatów. Polej sosem, udekoruj cebulą posyp ziołami, chili i pieprzem.