Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy, byliście w błędzie. Oto zupełnie nowy pomysł na szybką, ale pyszną zapiekankę, która z pewnością zrobi furorę na waszych świątecznych stołach. Połączenie białej kiełbasy oraz mascarpone przypadnie do gustu zarówno wielbicielom tradycji jak i miłośnikom kuchennych eksperymentów.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 886
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11788
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1335
Składniki
Białą kiełbasę nacinamy wzdłuż z jednej strony, tak aby powstał długi otwór.
W tak powstałe miejsce wkładamy plaster sera grana padano o grubości około 2 milimetrów. Następnie kiełbaskę zawijamy w plastry boczku.
Pozostały ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Brytfankę smarujemy połową mascarpone i połową musztardy.
Na masę mascarpone wykładamy przygotowane kiełbaski jedna za drugą. Z wierzchu smarujemy je pozostałym mascarpone i musztardą.
Całość solimy i pieprzymy, a na wierzchu układamy otarte gałązki rozmarynu . Wszystko posypujemy startym serem grana padano.
Pieczemy w termoobiegu, w 190 stopniach na środkowej półce przez 40 minut. Podajemy na ciepło.