Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy, byliście w błędzie. Oto zupełnie nowy pomysł na szybką, ale pyszną zapiekankę, która z pewnością zrobi furorę na waszych świątecznych stołach. Połączenie białej kiełbasy oraz mascarpone przypadnie do gustu zarówno wielbicielom tradycji jak i miłośnikom kuchennych eksperymentów.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2333
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4425
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1391
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 361
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2333
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4425
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1391
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 361
Składniki
Białą kiełbasę nacinamy wzdłuż z jednej strony, tak aby powstał długi otwór.
W tak powstałe miejsce wkładamy plaster sera grana padano o grubości około 2 milimetrów. Następnie kiełbaskę zawijamy w plastry boczku.
Pozostały ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Brytfankę smarujemy połową mascarpone i połową musztardy.
Na masę mascarpone wykładamy przygotowane kiełbaski jedna za drugą. Z wierzchu smarujemy je pozostałym mascarpone i musztardą.
Całość solimy i pieprzymy, a na wierzchu układamy otarte gałązki rozmarynu . Wszystko posypujemy startym serem grana padano.
Pieczemy w termoobiegu, w 190 stopniach na środkowej półce przez 40 minut. Podajemy na ciepło.