Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos

Bigos

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1182

Dodano:

Odsłon: 44277

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • Poszatkowana biała kapusta, 2 kg
  • kiełbasa, 3 laski
  • łopatka wieprzowa, 35 dag
  • podwójna pierś z kurczaka, 1 szt
  • Kiszona kapusta, 70 dag
  • suszone grzyby, kilka szt
  • Drobno pokrojona cebula, 2 szt
  • Suszone śliweki, 6 szt
  • przyprawa do bigosu, 3 łyżeczki
  • kminek, 1 łyżeczka
  • czerwone wytrawne wino, 1 szklanka
  • cukier, 3 łyżki
  • ketchup, 2 łyżki
  • Przecier pomidorowy (nie koncentratu), 1 kartonik
  • ziele angielskie, 8 szt
  • liść laurowy, 6 szt
  • olej do smażenia, łyżka
  • sól, pieprz
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Bigos

Przygotowanie

  1. Białą kapustę ugotować z pokrojoną w kostkę łopatką, suszonymi śliwkami, grzybami, zielem angielskim i liściem laurowym oraz przyprawą do bigosu. Kapustę kiszoną ugotować osobno. Kiełbasę i pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulą. Kiszoną kapustę i pozostałe składniki wymieszać z białą kapustą, dodać przecier, ketchup, wino, cukier i wszystko razem gotować ok. 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Greg36 10 stycznia 2015 Ale po co ta pierś z kurczaka - sucha i łykowata w zęby wchodząca ? Poza tym ok ;)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewus71 26 maja 2014 Na pewno przepyszny ten bigos z tego przepisu
Wino ,śliwki ,pierś z kurczaka no ,no ,no
Muszę wypróbować
Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 05 października 2011 Niezłego bigosu nawarzyłeś,a i fotka nastrojowa:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń