Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1155
Dodano: 04.10.2011
Odsłon: 42270
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Białą kapustę ugotować z pokrojoną w kostkę łopatką, suszonymi śliwkami, grzybami, zielem angielskim i liściem laurowym oraz przyprawą do bigosu. Kapustę kiszoną ugotować osobno. Kiełbasę i pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulą. Kiszoną kapustę i pozostałe składniki wymieszać z białą kapustą, dodać przecier, ketchup, wino, cukier i wszystko razem gotować ok. 20 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Greg36 10 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Ale po co ta pierś z kurczaka - sucha i łykowata w zęby wchodząca ? Poza tym ok ;)9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewus71 26 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Na pewno przepyszny ten bigos z tego przepisuWino ,śliwki ,pierś z kurczaka no ,no ,no
Muszę wypróbować
Pozdrawiam
2 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 05 października 2011Zgłoś do usunięcia
Niezłego bigosu nawarzyłeś,a i fotka nastrojowa:)1 Kto głosował? | Odpowiedz