Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki wieprzowe.

Bitki wieprzowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 2415

Dodano:

Odsłon: 3566

Podane z kluskami śląskimi lub kopytkami smakują wyśmienicie.

Składniki

  • -Schab w plastrach - 0,5 kg
  • -Mleko - 0,5 l
  • -Śmietanka - 250 ml
  • -Jajka - 2 szt
  • -Masło klarowane
  • -Mąka pszenna
  • -Sól, pieprz, papryka ostra,
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Schab umyć i lekko rozbić.
    Przyprawić papryką ostrą i rozbić na cienkie plastry.

  2. Mleko, śmietankę, jajka zmiksować i doprawić solą i pieprzem.
    Do tak przygotowanej zalewy włożyć schab i zostawić w lodowce na 24 godziny.

  3. Mięso osuszyć ręcznikiem papierowym.
    Lekko obtoczyć w mące.
    Smażyć na klarowanym maśle z obu stron.

  4. Mięso przełożyć do rondla, podlać rosołem i pomału dusić aż mięso skruszeje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń