Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podane z kluskami śląskimi lub kopytkami smakują wyśmienicie.
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 13755
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 730
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1635
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1264
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 13755
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 730
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1635
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1264
Składniki
Schab umyć i lekko rozbić. Przyprawić papryką ostrą i rozbić na cienkie plastry.
Mleko, śmietankę, jajka zmiksować i doprawić solą i pieprzem. Do tak przygotowanej zalewy włożyć schab i zostawić w lodowce na 24 godziny.
Mięso osuszyć ręcznikiem papierowym. Lekko obtoczyć w mące. Smażyć na klarowanym maśle z obu stron.
Mięso przełożyć do rondla, podlać rosołem i pomału dusić aż mięso skruszeje.