Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne placki z mascarpone i borówkami amerykańskimi to doskonały pomysł dla wielbicieli obiadów na słodko, idealny dla dzieci. Można je przygotować z ulubionymi owocami, wystarczy wszystkie składniki połączyć, usmażyć placuszki i pyszne danie gotowe.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6000
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6000
Składniki
Do miski przekładamy jajka, dodajemy serek mascarpone, wlewamy mleko i wszystko miksujemy do połączenia się składników. Następnie wsypujemy mąkę, cukier wanilinowy, cukier kryształ oraz proszek do pieczenia i całość ponownie łaczymy mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu do ciasta wrzucamy borówki i wszystko delikatnie mieszamy łyżką.
Na patelni z rozgrzanym tłuszczem smażymy małe placuszki z obu stron na złoty kolor a po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe placki posypujemy cukrem pudrem.