Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki w azjatyckim stylu - z sosem sojowym, imbirem i miodem. Boczniaki są pełne smaku umami, więc idealnie komponują się z delikatnym tofu. Takie wegańskie danie z pewnością zasmakuje także mięsożercom.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12939
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4973
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12939
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4973
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czosnek przeciskamy, imbir i chilli kroimy w drobną kostkę, a cebulę w piórka. Przesmażamy na oleju sezamowym przez około minutę. Boczniaki kroimy w paski. Tofu delikatnie odciskamy na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru wody. Ścieramy na tarce, na grubych oczkach. Dorzucamy na patelnię. Smażymy kilka minut, często mieszając. Tofu powinno się lekko zarumienić. Sos sojowy mieszamy z sokiem z limonki i miodem. Dodajemy na patelnię. Na końcu dorzucamy pokrojony jarmuż. Doprawiamy pieprzem. Całość przykrywamy i gotujemy około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na talerzach układamy ryż, na nim porcję boczniaków. Posypujemy szczypiorem i nerkowcami. Podajemy od razu.