Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki w azjatyckim stylu - z sosem sojowym, imbirem i miodem. Boczniaki są pełne smaku umami, więc idealnie komponują się z delikatnym tofu. Takie wegańskie danie z pewnością zasmakuje także mięsożercom.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 428
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4503
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 342
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 440
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 428
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4503
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 342
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 440
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czosnek przeciskamy, imbir i chilli kroimy w drobną kostkę, a cebulę w piórka. Przesmażamy na oleju sezamowym przez około minutę. Boczniaki kroimy w paski. Tofu delikatnie odciskamy na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru wody. Ścieramy na tarce, na grubych oczkach. Dorzucamy na patelnię. Smażymy kilka minut, często mieszając. Tofu powinno się lekko zarumienić. Sos sojowy mieszamy z sokiem z limonki i miodem. Dodajemy na patelnię. Na końcu dorzucamy pokrojony jarmuż. Doprawiamy pieprzem. Całość przykrywamy i gotujemy około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na talerzach układamy ryż, na nim porcję boczniaków. Posypujemy szczypiorem i nerkowcami. Podajemy od razu.