Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki w azjatyckim stylu - z sosem sojowym, imbirem i miodem. Boczniaki są pełne smaku umami, więc idealnie komponują się z delikatnym tofu. Takie wegańskie danie z pewnością zasmakuje także mięsożercom.
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8575
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 862
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 928
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 124
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8575
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 862
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 928
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 124
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czosnek przeciskamy, imbir i chilli kroimy w drobną kostkę, a cebulę w piórka. Przesmażamy na oleju sezamowym przez około minutę. Boczniaki kroimy w paski. Tofu delikatnie odciskamy na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru wody. Ścieramy na tarce, na grubych oczkach. Dorzucamy na patelnię. Smażymy kilka minut, często mieszając. Tofu powinno się lekko zarumienić. Sos sojowy mieszamy z sokiem z limonki i miodem. Dodajemy na patelnię. Na końcu dorzucamy pokrojony jarmuż. Doprawiamy pieprzem. Całość przykrywamy i gotujemy około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Na talerzach układamy ryż, na nim porcję boczniaków. Posypujemy szczypiorem i nerkowcami. Podajemy od razu.