Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buddha bowl posiłek typu superfood złożony z różnych składników, podany w jednym naczyniu. U mnie króluje polędwica wieprzowa w sosie sojowym. Do tego pyszne chrupiące warzywa. Zdrowo, kolorowo i smacznie.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 345
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2496
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4885
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 112
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1585
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 345
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2496
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4885
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 112
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1585
Składniki
Wykonanie: Mięso kroję na cienkie paski albo kostkę. Przekładam do miski, dodaję ocet ryżowy, sos sojowy, olej sezamowy, czosnek drobno pokrojony i imbir. Mięso wkładam do lodówki na noc najlepiej albo na godzinę. Patelnię rozgrzewam, i przesmażam mięso. Podlewam odrobiną wody. Jak sos się zredukuje odstawiam mięso z patelni. Polędwica nie musi być długo smażona. Dyni nie obieram ,kroję w kostkę. Na patelnię wlewam sos sojowy dodaję cukier, dynię i dusze na wolnym ogniu około pięć minut. Można podlać wodą dynię. Marchewkę obieram i kroję w julienne, awokado wydrążam łyżką i kroję na plastry. Skrapiam sokiem z cytryny. W misce układam polędwicę, plastry ogórka, kapustę,dynię, marchewkę, piórka cebuli. Całość posypuję sezamem i chili pokrojonym. Podaję z ryżem.