Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2017
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 64
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 163
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2017
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 64
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 163
Składniki
1. brokuła gotujemy w osolonej wodzie 6 min, odcedzamy, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki, 2. od chleba odkrawamy skórki, drobimy na malutkie okruszki, 3. cebule ścieramy na tarce, 4. do miski wbijamy jajka, roztrzepujemu widelcem, dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy, dokładnie mieszamy, 5. miseczki o srednicy ok 10 cm smarujemy olejem, nakładamy masę do 2/3 wysokości, miseczki układamy w formie, do formy wlewamy gorącą wode do wysokości połowy miseczek, 6. budyń pieczeniemy w 180 st przez 5 min, nastepnie obnizamy temperatyrę do 160 st i pieczemy jeszcze 20-25 min, po upieczeniu odstawić na kilka minut do lekkiego przestudzenia, smacznego