Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki wywar z warzyw jest najlepszą bazą pod zupy oraz sosy, można go również podzielić na porcje i zamrozić.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11575
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 577
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1163
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11575
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 577
Składniki
Aby zrobić esencjonalny wywar z warzyw wystarczy wszystkie składniki razem umieścić w garnku a następnie zlać wodą i wstawić na gaz. Bulion gotuje się sam, pod przykrywką. Wszystkie warzywa należy umyć, obrać. Twarde warzywa pokroić w kostkę, lub plasterki. Por, cebula i czosnek może być w całości. Na początek gotowania ustawić wyższą moc palnika , by bulion szybko się zagotował a następnie zmniejsz moc do minimum i gotować około 60 minut. Ja bulion solę dopiero po 30-40 minutach gotowania, resztę przypraw dodaję na początku. Gotowy bulion warzywny należy przecedzić przez sitko. Warzyw oczywiście nie wyrzucamy. Znam doskonały sposób na Placki warzywne. Jest w moich przepisach.