Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki wywar z warzyw jest najlepszą bazą pod zupy oraz sosy, można go również podzielić na porcje i zamrozić.
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7810
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 7
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 111
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 171
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7810
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 7
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 111
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 171
Składniki
Aby zrobić esencjonalny wywar z warzyw wystarczy wszystkie składniki razem umieścić w garnku a następnie zlać wodą i wstawić na gaz. Bulion gotuje się sam, pod przykrywką. Wszystkie warzywa należy umyć, obrać. Twarde warzywa pokroić w kostkę, lub plasterki. Por, cebula i czosnek może być w całości. Na początek gotowania ustawić wyższą moc palnika , by bulion szybko się zagotował a następnie zmniejsz moc do minimum i gotować około 60 minut. Ja bulion solę dopiero po 30-40 minutach gotowania, resztę przypraw dodaję na początku. Gotowy bulion warzywny należy przecedzić przez sitko. Warzyw oczywiście nie wyrzucamy. Znam doskonały sposób na Placki warzywne. Jest w moich przepisach.