Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki wywar z warzyw jest najlepszą bazą pod zupy oraz sosy, można go również podzielić na porcje i zamrozić.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4034
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423162
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2603
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336689
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4034
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423162
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2603
Składniki
Aby zrobić esencjonalny wywar z warzyw wystarczy wszystkie składniki razem umieścić w garnku a następnie zlać wodą i wstawić na gaz. Bulion gotuje się sam, pod przykrywką. Wszystkie warzywa należy umyć, obrać. Twarde warzywa pokroić w kostkę, lub plasterki. Por, cebula i czosnek może być w całości. Na początek gotowania ustawić wyższą moc palnika , by bulion szybko się zagotował a następnie zmniejsz moc do minimum i gotować około 60 minut. Ja bulion solę dopiero po 30-40 minutach gotowania, resztę przypraw dodaję na początku. Gotowy bulion warzywny należy przecedzić przez sitko. Warzyw oczywiście nie wyrzucamy. Znam doskonały sposób na Placki warzywne. Jest w moich przepisach.