Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli kaszy. Zainspirowani vege burgerami z Żywca odtworzyliśmy ciekawe smaki zdrowego fastfood'u.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 581
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 968
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1958
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 581
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 968
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1958
Składniki
Kaszę należy dobrze opłukać z pyłu i zagotować w osolonej wodzie do miękkości. Buraki przetrzeć lub rozdrobnić w malakserze. Posiekaną cebulę i czosnek poddusić na maśle i wymieszać z burakami dodając sól, słonecznik, pieprz i kminek. Mieszamy wszystko dodając ocet oraz ugotowaną kaszę. Całość dobrze wymieszać i z uzyskanej masy uformować kotleciki.
Burgery pieczemy z obu stron w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celcjusza.
Cebulę czerwoną na chutney posiekać w kostkę. W garnuszku lub na patelni rozpuścić masło i dodając cebulę, gorczycę dusić jakieś 7 minut. Dołożyć ocet, cynamon oraz miód. Całość dusić około 5 minut. Wkładamy burgery w opieczone bułeczki z dodatkami i zajadamy się wegetariańskim fast food'em ...składniki podane są szczegółowo ze względu na Thermomix, którego od jakiegoś czasu używamy. Zapraszamy na blog po przepisy na to magiczne urządzenie kuchenne :) Link pod wpisem.