Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i efektowne danie na spotkanie z przyjaciółmi i nie tylko.
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 85
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38694
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 471
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 939
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1148
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6418
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 85
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38694
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 471
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 939
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1148
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6418
Składniki
1. Szalotkę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie. 2. Dodaj mielone mięso. 3. Dopraw świeżo mielonym pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową. 4. Gdy mięso się podsmaży przełóż je do miski. 5. Odstaw aby przestygło. 6. Do mięsa dodaj sery i w razie potrzeby dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. 7. Rurki canelloni zanurz w zimnej wodzie na około 5 minut. 8. Faszeruj wnętrze rurek pastą mięsno-serową i włóż do naczynia żaroodpornego. 9. Na wierzch wyłóż pomidory oraz śmietankę. 10. Dopraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem. 11. Rozłóż listki bazylii. 12. Naczynie żaroodporne włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C z termoobiegiem lub 200°C bez termoobiegu na 30-40 minut. 12. Smacznego.