Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i efektowne danie na spotkanie z przyjaciółmi i nie tylko.
1. Szalotkę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie.
2. Dodaj mielone mięso.
3. Dopraw świeżo mielonym pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową.
4. Gdy mięso się podsmaży przełóż je do miski.
5. Odstaw aby przestygło.
6. Do mięsa dodaj sery i w razie potrzeby dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
7. Rurki canelloni zanurz w zimnej wodzie na około 5 minut.
8. Faszeruj wnętrze rurek pastą mięsno-serową i włóż do naczynia żaroodpornego.
9. Na wierzch wyłóż pomidory oraz śmietankę.
10. Dopraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem.
11. Rozłóż listki bazylii.
12. Naczynie żaroodporne włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C z termoobiegiem lub 200°C bez termoobiegu na 30-40 minut.
12. Smacznego.
Danie dla łasuchów lubiących mięsko i makaron:)
Odsłon: 4898
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 171
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 72
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 171
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 72
Składniki
1. Szalotkę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie. 2. Dodaj mielone mięso. 3. Dopraw świeżo mielonym pieprzem oraz świeżo startą gałką muszkatołową. 4. Gdy mięso się podsmaży przełóż je do miski. 5. Odstaw aby przestygło. 6. Do mięsa dodaj sery i w razie potrzeby dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. 7. Rurki canelloni zanurz w zimnej wodzie na około 5 minut. 8. Faszeruj wnętrze rurek pastą mięsno-serową i włóż do naczynia żaroodpornego. 9. Na wierzch wyłóż pomidory oraz śmietankę. 10. Dopraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem. 11. Rozłóż listki bazylii. 12. Naczynie żaroodporne włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C z termoobiegiem lub 200°C bez termoobiegu na 30-40 minut. 12. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Dania główne
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 64
Risotto ze szparagami
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 72