Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje świetnie
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją 2.Odcedzamy na sitku -NIE PRZELEWAMY ZIMNA WODA 3.W między czasie kroimy boczek na drobną kostkę i wrzucamy na patelnię bez tłuszczu ,smażymy tak jak lubimy ,mój boczek był dość mocno przysmażony . Następnie przekładamy na ręcznik papierowy ,by odsączyć z nadmiaru tłuszczu . 4.jajka wbijamy do wyższego naczynia , dodajemy jogurt i śmietankę ,rozczepujemy ,doprawiamy sporą ilością pieprzu i odrobiną soli . Przeciskamy 2 ząbki czosnku i mieszamy . 5.Makaron przekładamy na głęboką patelnię typu WOK polewamy odrobiną oliwy i smażymy na małym ogniu ,dodajemy pokrojoną pietruszkę,tak by oblepiła się na makaron następnie wlewamy "sos" z jajek ,jogurtu i śmietanki .Całość mieszamy i czekamy aż zrobi się konsystencja gęstego sosu ,ale tak by jajka się nie ścięły . 6. Makaron przekładamy na talerze i posypujemy usmażonym boczkiem ,posypujemy oregano ,jeszcze raz pieprzem i odrobiną pietruszki zielonej . Ps. Można również posypać odrobiną ulubionego sera .