Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje świetnie
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 374
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 117
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 140
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 663
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 183
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16128
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 374
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 117
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 140
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 663
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 183
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16128
Składniki
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją 2.Odcedzamy na sitku -NIE PRZELEWAMY ZIMNA WODA 3.W między czasie kroimy boczek na drobną kostkę i wrzucamy na patelnię bez tłuszczu ,smażymy tak jak lubimy ,mój boczek był dość mocno przysmażony . Następnie przekładamy na ręcznik papierowy ,by odsączyć z nadmiaru tłuszczu . 4.jajka wbijamy do wyższego naczynia , dodajemy jogurt i śmietankę ,rozczepujemy ,doprawiamy sporą ilością pieprzu i odrobiną soli . Przeciskamy 2 ząbki czosnku i mieszamy . 5.Makaron przekładamy na głęboką patelnię typu WOK polewamy odrobiną oliwy i smażymy na małym ogniu ,dodajemy pokrojoną pietruszkę,tak by oblepiła się na makaron następnie wlewamy "sos" z jajek ,jogurtu i śmietanki .Całość mieszamy i czekamy aż zrobi się konsystencja gęstego sosu ,ale tak by jajka się nie ścięły . 6. Makaron przekładamy na talerze i posypujemy usmażonym boczkiem ,posypujemy oregano ,jeszcze raz pieprzem i odrobiną pietruszki zielonej . Ps. Można również posypać odrobiną ulubionego sera .