Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje świetnie
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 38
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 22
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 118
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 124
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 38
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 22
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 118
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 124
Składniki
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją 2.Odcedzamy na sitku -NIE PRZELEWAMY ZIMNA WODA 3.W między czasie kroimy boczek na drobną kostkę i wrzucamy na patelnię bez tłuszczu ,smażymy tak jak lubimy ,mój boczek był dość mocno przysmażony . Następnie przekładamy na ręcznik papierowy ,by odsączyć z nadmiaru tłuszczu . 4.jajka wbijamy do wyższego naczynia , dodajemy jogurt i śmietankę ,rozczepujemy ,doprawiamy sporą ilością pieprzu i odrobiną soli . Przeciskamy 2 ząbki czosnku i mieszamy . 5.Makaron przekładamy na głęboką patelnię typu WOK polewamy odrobiną oliwy i smażymy na małym ogniu ,dodajemy pokrojoną pietruszkę,tak by oblepiła się na makaron następnie wlewamy "sos" z jajek ,jogurtu i śmietanki .Całość mieszamy i czekamy aż zrobi się konsystencja gęstego sosu ,ale tak by jajka się nie ścięły . 6. Makaron przekładamy na talerze i posypujemy usmażonym boczkiem ,posypujemy oregano ,jeszcze raz pieprzem i odrobiną pietruszki zielonej . Ps. Można również posypać odrobiną ulubionego sera .