Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O to moja nieco lżejsza wersja carbonary . Polecam ten przepis ,bo smakuje świetnie
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 223
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25153
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 223
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25153
Składniki
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją 2.Odcedzamy na sitku -NIE PRZELEWAMY ZIMNA WODA 3.W między czasie kroimy boczek na drobną kostkę i wrzucamy na patelnię bez tłuszczu ,smażymy tak jak lubimy ,mój boczek był dość mocno przysmażony . Następnie przekładamy na ręcznik papierowy ,by odsączyć z nadmiaru tłuszczu . 4.jajka wbijamy do wyższego naczynia , dodajemy jogurt i śmietankę ,rozczepujemy ,doprawiamy sporą ilością pieprzu i odrobiną soli . Przeciskamy 2 ząbki czosnku i mieszamy . 5.Makaron przekładamy na głęboką patelnię typu WOK polewamy odrobiną oliwy i smażymy na małym ogniu ,dodajemy pokrojoną pietruszkę,tak by oblepiła się na makaron następnie wlewamy "sos" z jajek ,jogurtu i śmietanki .Całość mieszamy i czekamy aż zrobi się konsystencja gęstego sosu ,ale tak by jajka się nie ścięły . 6. Makaron przekładamy na talerze i posypujemy usmażonym boczkiem ,posypujemy oregano ,jeszcze raz pieprzem i odrobiną pietruszki zielonej . Ps. Można również posypać odrobiną ulubionego sera .