Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili con carne tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej, spotykana często jako fastfood w amerykańskich barach. Podawane jest z ryżem lub plackami z tortilli. Ja proponuję chili con carne jako alternatywę dla gulaszu. Poniżej spolszczona wersja tego dania.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9553
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej pokrojoną cebule. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do cebuli. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek, mieszamy i chwilę smażymy, a gdy boczek się zarumieni dodajemy mielone mięso. Smażymy na wolnym ogniu, aż mięso zmieni kolor. Wtedy wlewamy na patelnię pokrojone pomidory wraz z zalewą oraz bulion (tak by przykrył mięso). Dodajemy też pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawiamy przyprawami do smaku. Dusimy na małym ogniu 20 min. Fasole i kukurydzę odsączamy z zalewy, dodajemy do całości i gotujemy następne 5 min. delikatnie mieszając.