Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chili con carne tradycyjna potrawa kuchni meksykańskiej, spotykana często jako fastfood w amerykańskich barach. Podawane jest z ryżem lub plackami z tortilli. Ja proponuję chili con carne jako alternatywę dla gulaszu. Poniżej spolszczona wersja tego dania.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27752
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27752
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej pokrojoną cebule. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do cebuli. Chwilę smażymy. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek, mieszamy i chwilę smażymy, a gdy boczek się zarumieni dodajemy mielone mięso. Smażymy na wolnym ogniu, aż mięso zmieni kolor. Wtedy wlewamy na patelnię pokrojone pomidory wraz z zalewą oraz bulion (tak by przykrył mięso). Dodajemy też pokrojone w kostkę pomidory. Całość doprawiamy przyprawami do smaku. Dusimy na małym ogniu 20 min. Fasole i kukurydzę odsączamy z zalewy, dodajemy do całości i gotujemy następne 5 min. delikatnie mieszając.