Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5465
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 971
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11912
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5105
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5465
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 971
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11912
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5105
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1397
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić w grubszą kostkę, po czym ułożyć w naczyniu. Do jogurtu dodać , curry, pieprz i sól do smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie polać mięso, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na dwie godziny. Płatki kukurydziane rozdrobnić i wymieszać z curry i mąką. Gotowe mięso panierować z każdej strony i ułożyć na talerzu aby trochę się podsuszyło. W rondlu rozgrzać olej, wrzucać przygotowane nuggetsy i smażyć na głębokim tłuszczu około 15 minut na złoty kolor. Takie nuggetsy dzieci uwielbiają z frytkami i mizerią z ogórków.