Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2451
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 857
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5706
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33920
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2451
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 857
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5706
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33920
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym i pokroić w grubszą kostkę, po czym ułożyć w naczyniu. Do jogurtu dodać , curry, pieprz i sól do smaku i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie polać mięso, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na dwie godziny. Płatki kukurydziane rozdrobnić i wymieszać z curry i mąką. Gotowe mięso panierować z każdej strony i ułożyć na talerzu aby trochę się podsuszyło. W rondlu rozgrzać olej, wrzucać przygotowane nuggetsy i smażyć na głębokim tłuszczu około 15 minut na złoty kolor. Takie nuggetsy dzieci uwielbiają z frytkami i mizerią z ogórków.