Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam osoby, która by nie przepadała za plackami ziemniaczanymi. Chrupiące z wierzchu i delikatne w środku. Idealnie pasujące do sosu czy gulaszu, świetnie również smakują ze śmietaną czy ketchupem. Niektórzy je uwielbią z cukrem, ale mnie najbardziej smakują takie same bez żadnego dodatku.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5615
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 505
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5615
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 505
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
Obrane ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach razem z obraną cebulą. Do startych warzyw dodajemy jajka, obydwie mąki, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Na patelni dobrze rozgrzewamy olej na średnim ogniu. Na rozgrzaną patelnie z tłuszcze nakładamy porcjami masę ziemniaczaną formując cienkie placki za pomocą łyżki.
Placki smażymy z obydwu stron na złoto-brązowy kolor. Placki podajemy zaraz po usmażeniu. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-dD