Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie znam osoby, która by nie przepadała za plackami ziemniaczanymi. Chrupiące z wierzchu i delikatne w środku. Idealnie pasujące do sosu czy gulaszu, świetnie również smakują ze śmietaną czy ketchupem. Niektórzy je uwielbią z cukrem, ale mnie najbardziej smakują takie same bez żadnego dodatku.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3899
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19827
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2967
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4117
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3899
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19827
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2967
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4117
Składniki
Obrane ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach razem z obraną cebulą. Do startych warzyw dodajemy jajka, obydwie mąki, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Na patelni dobrze rozgrzewamy olej na średnim ogniu. Na rozgrzaną patelnie z tłuszcze nakładamy porcjami masę ziemniaczaną formując cienkie placki za pomocą łyżki.
Placki smażymy z obydwu stron na złoto-brązowy kolor. Placki podajemy zaraz po usmażeniu. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-dD