Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2349 Ocena: 52215
Dodano: 24.08.2016
Odsłon: 5275
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Kiełbasę kroimy w półplasterki, boczek w większą kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy na rumiano, dodajemy posiekaną cebulę. Dusimy pod przykryciem 5 min, od czasu do czasu mieszając.
Następnie dodajemy passatę, dokładnie mieszamy, dusimy pod przykryciem 15 min.
Ciecierzycę osączamy z zalewy, dodajemy do całości, dusimy na małym ogniu 15-20 min (w zależności od żądanej konsystencji).
Danie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką.
Podajemy z pieczywem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (19)

sereberko80 18 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
ekspresowa do przygotowania, lekka, GENIALNA cieciorka, smakuje jeszcze lepiej niż tradycyjna fasolka :-D :-* Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 14 września 2016Zgłoś do usunięcia
Cieciora the best;-) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

ciacho50 29 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
Kto powiedział, że musi być fasolka ? :) Doskonały pomysł. Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

grazka950 29 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
akurat mam kilka puszek ciecierzycy, wiec chętnie wypróbuję :) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

magdakos 29 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
u mnie się przyjęła lepiej niż fasolka :) Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 25 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
Idealne danie - pyszne i pożywne <3 Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 25 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
A właśnie dzisiaj zabieram się za fasolkę po bretońsku Odpowiedzi: 2 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 25 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
U mnie w domu nie przejdzie :). Ale zrobię ją, jak będę sama przez parę dni. <3 Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 25 sierpnia 2016Zgłoś do usunięcia
super pomysł na fasolkę po bretońsku "inaczej" :-) na pewno wykorzystam :-) Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz