Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas znowu cukinia! w tym roku mamy jej ogromne ilości! Cukinia faszerowana mięsem mielonym to idealne letnie danie, aromatyczne i szybkie w przygotowaniu polane miętowym dressingiem przygotowanym wg Karola Okrasy. Zostawiam poniżej link do filmiku krok po kroku i zapraszam również do stałej obserwacji kanału YouTube oraz profilu na instagramie @smacznie_na_talerzu
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 463
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 803
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 463
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 803
Składniki
Cebulę oraz czosnek drobno posiekaj. Podduś na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso przyprawy oraz pomidory. Wymieszaj i gotuj do odparowania płynu. Pod koniec wlej śmietankę, zagotuj. Dopraw wg uznania.
Cukinię umyj i osusz. Przetnij wzdłuż na pół. Łyżeczką wydrąż nasiona ( jeśli cukinie nie są bardzo duże, miąższ możesz dodać do farszu pod koniec gotowania). Posmaruj wewnątrz oliwą, oprósz solą oraz pieprzem. Tak przygotowane cukinie napełnij farszem z dodatkiem natki pietruszki.
Włóż do nagrzanego piekarnika do 190°C i zapiekaj ok 30minut.
Między czasie przygotuj dressing. Oliwę z oliwek oraz sok z cytryny umieść w naczyniu, dodaj posiekane listki mięty i wymieszaj. Gotowe cukinie przed podaniem polej dressingiem i posyp parmezanem. Smacznego!