Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie nadaje się jako samodzielny posiłek wegetariański albo jako dodatek do obiadu lub do burgerów. Cała robota zajmuje 15 minut.
Patelnia, 2 naczynia, deska do krojenia i nóż, widelec, szpatulka
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19845
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6895
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242862
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19845
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 485
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6895
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242862
Składniki
Cukinię myjemy i osuszamy. Kroimy w plastry wzdłuż, ale nie za cienkie, żeby nie były sflaczałe po usmażeniu. Każdy plasterek solimy z obu stron.
Wybijamy jajko do naczynia, w którym pomieści się plaster cukini. Dodajemy pieprz i paprykę i roztrzepujemy dokładnie.
W drugim naczyniu przygotowujemy panierkę: do bułki tartej dodajemy suszone oregano oraz bazylię i dobrze mieszamy. Ja mam zawsze bułkę tartą przyprawioną. Każdy plasterek cukini zanurzamy w jajku, a następnie w bułce tartej i odkładamy na deskę do krojenia lub talerz.
Patelnię z oliwą z oliwek rozgrzewamy na średnim palniku i kładziemy plastry cukinii na dobrze rozgrzany olej. Smażymy z obu stron do zrumienienia. Smacznego