Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiecie co ? robiąc dziś obiad nawet nie ogarnęłam że dziś piątek od samego rana żyję czwartkiem. No nie ważne a że syn powiedział " mamo dziś piątek " byłam akurat w trakcie przygotowania obiadu a co najśmieszniejsze że cały obiad na zielono tak tak nawet jajka zielone bo od kur zielononóżek. Jakoś tak się złożyło nawet zaplanowane nie było.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 29
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26537
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 29
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26537
Składniki
Młodą cukinię dokładnie umyć nie obierać, przekroić na pół i odciąć końcówki z obu stron.
Obieraczką do warzyw wycinać paski przez długość cukinii. Paski układać w talerzu lub większej misce.
Przygotowane paski z cukinii przełożyć na patelnię z dodanym olejem, następnie dodać sypkie przyprawy i smażyć co chwilę mieszając do czasu aż wyparuje prawie cała woda z cukinii.
Tak przygotowaną cukinię podałam z jajkiem sadzonym oraz fasolką szparagową w bułce tartej. Może dużo nie opisałam ale danie jest tak banalnie proste że nawet dziecko je zrobi oczywiście starsze dziecko. Taki obiad nazwałam fit obiadem