Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukiniowy zawrót głowy.

Cukiniowy zawrót głowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 624 Ocena: 3797

Dodano:

Odsłon: 535

Wiecie co ? robiąc dziś obiad nawet nie ogarnęłam że dziś piątek od samego rana żyję czwartkiem. No nie ważne a że syn powiedział " mamo dziś piątek " byłam akurat w trakcie przygotowania obiadu a co najśmieszniejsze że cały obiad na zielono tak tak nawet jajka zielone bo od kur zielononóżek. Jakoś tak się złożyło nawet zaplanowane nie było.

Składniki

  • 1 młoda cukinia 1,5 kg,
  • 4-5 łyżek oleju,
  • 1 płaska łyżeczka papryki w proszku wędzonej,
  • 0,5 łyżeczki papryki ostrej,
  • 1 płaska łyżka przyprawy z solą np. Vegeta,
  • szczypta ziół prowansalskich.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cukiniowy zawrót głowy.

Przygotowanie

  1. Młodą cukinię dokładnie umyć nie obierać, przekroić na pół i odciąć końcówki z obu stron.

  2. Obieraczką do warzyw wycinać paski przez długość cukinii. Paski układać w talerzu lub większej misce.

  3. Przygotowane paski z cukinii przełożyć na patelnię z dodanym olejem, następnie dodać sypkie przyprawy i smażyć co chwilę mieszając do czasu aż wyparuje prawie cała woda z cukinii.

  4. Tak przygotowaną cukinię podałam z jajkiem sadzonym oraz fasolką szparagową w bułce tartej. Może dużo nie opisałam ale danie jest tak banalnie proste że nawet dziecko je zrobi oczywiście starsze dziecko. Taki obiad nazwałam fit obiadem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń