Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś tradycyjnego, czyli przepis na kluski nadziewane mięsem wieprzowym. Najlepiej smakują świeżo ugotowane i podawane ze smażoną cebulą, okrasą lub śmietaną. Więcej na www.smacznebodomowe.pl
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
• Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie • Po ugotowaniu odcedzamy z wody, przeciskamy przez prasę, dodajemy masło i pozostawiamy do wystudzenia • Następnie do ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną, doprawiamy solą i dokładnie wyrabiamy ciasto • Mięso kroimy na mniejszą kostkę, doprawiamy przyprawą do mięsa, przekładamy do garnka i gotujemy pod przykryciem przez 45-60 minut z dodatkiem dwóch łyżek oleju, aż będzie miękkie
• Po ugotowaniu mięso miksujemy za pomocą blendera, dolewamy 5 łyżek sosu który powstał podczas gotowania, solimy do smaku i całość mieszamy • Z gotowego ciasta ręcznie formujemy placuszki, na środek wykładamy mięsny farsz, zlepiamy brzegi a następnie formujemy okrągłe kluseczki • Tak przygotowane kluski gotujemy przez około 4-5 minut • Pozostały farsz mieszamy z sosem i pozostawiamy do polania klusek