Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś tradycyjnego, czyli przepis na kluski nadziewane mięsem wieprzowym. Najlepiej smakują świeżo ugotowane i podawane ze smażoną cebulą, okrasą lub śmietaną. Więcej na www.smacznebodomowe.pl
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 107
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 588
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 261
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 107
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 588
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 261
Składniki
• Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie • Po ugotowaniu odcedzamy z wody, przeciskamy przez prasę, dodajemy masło i pozostawiamy do wystudzenia • Następnie do ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną, doprawiamy solą i dokładnie wyrabiamy ciasto • Mięso kroimy na mniejszą kostkę, doprawiamy przyprawą do mięsa, przekładamy do garnka i gotujemy pod przykryciem przez 45-60 minut z dodatkiem dwóch łyżek oleju, aż będzie miękkie
• Po ugotowaniu mięso miksujemy za pomocą blendera, dolewamy 5 łyżek sosu który powstał podczas gotowania, solimy do smaku i całość mieszamy • Z gotowego ciasta ręcznie formujemy placuszki, na środek wykładamy mięsny farsz, zlepiamy brzegi a następnie formujemy okrągłe kluseczki • Tak przygotowane kluski gotujemy przez około 4-5 minut • Pozostały farsz mieszamy z sosem i pozostawiamy do polania klusek